7 març 2017

Saps quines són les causes de les menstruacions doloroses?

MenstruaciónEls dolors abdominals, la inflor i la irritabilitat són molèsties comunes al tenir la menstruació. No obstant, quan els símptomes pugen de grau a dolors paralitzants, sagnat intens i fatiga greu, els especialistes comencen a parlar de dismenorrea, una complicació menstrual que pot afectar la qualitat de vida de la dona, al impedir-li tenir un rendiment normal.

Encara es desconeix exactament quantes dones pateixen dismenorrea, amb estudis que marquen entre el 16% i 91%, se sap que afecta a gran quantitat d’adolescents, i que sol ser mitigat per l’edat i després de l’embaràs.

Continua llegint

3 març 2017

Massa tems assegut? Exercicis per a fer en el treball

OficinaDiferents estudis confirmen una i altra vegada els riscos d’estar massa temps assegut, especialment quan aquest sedentarisme no és contrarestat, durant la resta del dia, amb algú tipus d’activitat física.

No obstant, qui tenen vides atrafegades i realitzen vuit hores diàries de treball d’oficina saben el difícil que pot ser incorporar moviment a la rutina. Per als que no poden aconseguir fer els 30 minuts d’activitat física diària suggerides, aquestes son algunes recomanacions d’exercicis per a fer sense aixecar-se del seient.

Continua llegint

1 març 2017

Coneixes els riscos de la pressió arterial alta i com evitar-los?

Presión arterialS’estima que el 25,2% de la població adulta de Barcelona té pressió arterial alta, una malaltia responsable de la meitat de les morts per patologia cardíaca i accident cerebrovascular.

Quan la pressió arterial es manté elevada per molt temps, i sense control, pot generar danys greus al cos i provocar complicacions. Continua llegint

27 febrer 2017

5 formes de reduir el mal de cap induït per estrès

Dolor de cabezaL’estrès té moltes formes de fer-se present en el nostre dia a dia, alterant el nostre rendiment. Una de las seves manifestacions més comuns és un tipus específic de mal de cap, que es presenta amb la acumulació de tensions en la zona del coll, les cervicals i les espatlles.

Aquests són alguns consells per a evitar el dolor, la falta de concentració y el baix rendiment que suposen el mal de cap per estrès.

Continua llegint

24 febrer 2017

Proteïnes, calories, carbohidrats: el que has de saber sobre una dieta sana

Pexels

Pexels

Cada dieta per a perdre pes és un món, amb las seves pròpies limitacions sobre la ingesta de calories, carbohidrats i proteïnes. No obstant això, existeix una sèrie de necessitats nutricionals que no pots obviar a la hora de mantenir un bon estat de salut.

Encara que consumir poques calories és una de les tècniques preferides pels que mantenen dietes rigoroses, l’Organització Mundial de la Salut va presentar nombres clars de consum calòric per a cada sexe: en els homes adults és de 2.000 a 2.500 kilocalories per dia, mentre que en les dones adultes és de 1.500 a 2.000 per dia, xifres que poden canviar segons el pes i l’altura.

Continua llegint

22 febrer 2017

Com obtenir una pell sana i radiant en 5 passos simples?

PielLa pell no és només el major òrgan del cos i la nostra barrera contra les inclemències del món exterior, sinó que també és el reflex de l’estat de la resta del organisme. Per això, assegurar la seva hidratació i cuidat ha de ser considerat com una forma elemental de apostar pel nostre benestar integral.

Una pell radiant y sana pot ser aconseguida monitoritzant la dieta i incorporant aquests simples hàbits que no afecten el teu pressupost i no trastornen la teva rutina diària.

Continua llegint

20 febrer 2017

15 minuts de riure milloren la teva salut

Gente riéndoseLes civilitzacions antigues ho sabien: riure augmenta el benestar. No obstant això, va ser en 1960 que el riure va començar a ser objecte d’estudi per a científics, els que van intentar revelar els seus diferents beneficis per a la salut.

Riure ens permet no només exercitar els músculs del nostre rostre i el nostre estómac, sinó que també produeix canvis a nivell sanguini.  Investigadors de la Universitat de Maryland, en els Estats Units, es van dedicar a estudiar els efectes de la comèdia en els vasos sanguinis, comparant-los amb les conseqüències del drama. Segons els resultats, els vasos sanguinis dels pacients que van mirar comèdies es contreien i expandien més fluidament que els del seus contraparts.

Un altre estudi de la mateixa universitat va indicar que el riure pot ajudar en la prevenció de malalties cardiovasculars, al trobar que les persones amb cardiopaties tenien un 40% menys de possibilitats de riure en una varietat de situacions que persones de la seva mateixa edat sense patologies cardíaques.

Un grup de científics, a més, va analitzar l’efecte del riure en els nivells de glucèmia en pacients diabètics: mentre que un dia els pacients tenien que presenciar una avorrida dissertació després de menjar, un altre dia miraven una pel·lícula còmica. Després de riure, els seus nivells de glucèmia disminuïen.

Naturalment, el riure també influeix en el nostre benestar anímic. SegonsRobert McGrath, psicòleg clínic de la Universitat de Wisconsin-Madison, el riure i l’humor augmenten els nivells d’endorfines, “el analgèsic natural”, i redueixen l’estrès.

Amb aquests beneficis, el riure es ha consolidat com una eina simple però eficaç per a fomentar la salut, contribuint amb la prevenció de patologies físiques i psicològiques. Per a McGrath, fins i tot, cal incloure-la en la rutina: 30 minuts d’exercici per dia i 15  minuts d’humor.

16 febrer 2017

Els cinc passos per a convertir l’exercici en un hàbit

Correr_EjercicioSegons la OMS, es recomana realitzar un mínim de 30 minuts d’activitat física per dia. No obstant això, per a aquells que no tenen una rutina d’exercicis ja establerta, sigui diària o setmanal, donar el pas inicial pot ser una tasca difícil.

Considerar els exercicis com una regla ajuda a convertir-los en un hàbit, especialment quan l’entusiasme inicial desapareix i l’energia disminueix. Aquestes són algunes recomanacions simples, però fonamentals, per a mantenir la motivació i la constància necessàries, i que l’exercici finalment es converteixi en part natural de la teva vida:

  1. Començar per el més fàcil. Ser realista a la hora de determinar horaris, temps i tipus d’exercici ajuda a començar a adoptar la rutina. Proposa’t metes a curt termini i després ajusta-les en el dia a dia.
  2. Cedeix a la pressió. Utilitzar recordatoris és important per a incorporar l’hàbit: pot ser una alarma en el mòbil, un post-it en l’escriptori o una nota en la agenda. Al final, no necessitaràs que ningú et recordi de la teva rutina d’exercicis.
  3. Troba una recompensa. Per a formar l’hàbit també és necessari incorporar una recompensa immediata, però hi ha que tenir cura con que aquesta recompensa, en el cas de ser alimentaria, no contraresti els efectes de l’exercici. Prendre una dutxa relaxant, encendre una vela aromàtica o tenir uns minuts de relax poden ser bones recompenses.
  4. Registra, registra i registra. Pots portar un diari d’exercicis o un simple calendari, però és important que facis un seguiment dels teus exercicis. També et servirà anotar les teves mesures (cintura, malucs, braços, etc.) i el teu pes per a monitoritzar el teu progrés.
  5. Sigues positiu. Ninguna rutina d’exercicis pot prosperar en el temps si la perceps com una tortura. Canvia la teva manera de veure l’exercici i comença a considerar-lo com una eina per a divertir-te i desestressar-te.

Com és la teva rutina d’exercicis? Com vas aconseguir incorporar-la?

15 febrer 2017

Què li passa al teu cervell quan estàs avorrit?

pexels-photoAvorrir-se pot ser fructífer. Pot fomentar la creativitat, la imaginació o posar-nos en moviment. Els instants d’avorriment posen en activitat a escorces cerebrals que permeten “somiar despert”, lo que pot ajudar a solucionar dilemes o a idear projectes.

Tanmateix, quan el avorriment es converteix en una sensació perseverant, prolongada, els seus riscos poden ser majors que els seus beneficis. Continua llegint

14 febrer 2017

Com el mòbil interfereix amb les teves hores de somni

pexels-photo (1)Utilitzar el mòbil a última hora de la nit i primera del matí s’ha convertit en un hàbit que molts comparteixen. Revisar les xarxes socials, les notícies o els correus abans de dormir pot semblar inofensiu, però en realitat afecta al nostre somni d’una manera més significativa del que esperaríem.

Estudis han demostrat que l’exposició nocturna a la llum blava, emesa per mòbils, laptops i tabletes, impedeix que el cervell alliberi melatonina, una hormona que comunica als nostres cossos que és de nit i ens ajuda a quedar-nos adormits. La llum blava és interpretada pels nostres ulls com llum de dia, i el contacte nocturn amb aquest tipus de llum li diu al cos que encara no és hora de dormir.

Continua llegint